Mehhiko quesadilla brokoli ja maisiga
● 80 g konservmaisi Bonduelle,
● 80 g fermentjuustu,
● 40 g cheddari juustu,
● 100 g värskeid brokoliõisikuid,
● 50 g võid,
Kastmeks:
● 100 g majoneesi,
● 30 g chipotle pastat,
● 5 g küüslauku,
● 30 g laimimahla.
● 80 g konservmaisi Bonduelle,
● 80 g fermentjuustu,
● 40 g cheddari juustu,
● 100 g värskeid brokoliõisikuid,
● 50 g võid,
Kastmeks:
● 100 g majoneesi,
● 30 g chipotle pastat,
● 5 g küüslauku,
● 30 g laimimahla.
- Samm 1Tükelda brokoliõisikud ja prae neid kergelt kuival pannil 2-3 minutit, et need veidi pruunistuksid.
- Samm 2Sega majonees ja chipotle pasta hakitud küüslaugu ja laimimahlaga. Määri kaste tortillale.
- Samm 3Kastmele pane fermentjuustu ja cheddari juustu, brokoliõisikuid ja konservmaisi. Puista peale pisut fermentjuustu ja kata teise tortillaga, vajuta veidi, et tortilla täidise külge kleepuks.
- Samm 4Prae tortillat pannil võis mõlemalt poolt, kuni see on kenasti pruunistunud ja juust sulanud.
- Samm 5Lõika quesadillad kolmnurkadeks ja serveeri kõrvale kastet.
- Samm 6Ja ongi kõik – Mehhiko quesadilla brokoli ja maisiga on valmis. Jääb üle maitsta ja iga suutäit nautida!
Mehhikopärased takod rebitud sealihaga (carnitas)
Kui väljas valitseb suvekuumus, siis pole ilmselt ajaviiteks pere ja sõpradega paremat viisi kui hõrkude ja aromaatsete roogade maitsmine õues. Üheks selliseks võiks olla mehhikopärased takod rebitud sealihaga ehk teisiti laialdaselt tuntud kui carnitas, mis võimaldavad tunda saada mehhiko köögi ehtsust ja soojust. Carnitas on Kesk-Mehhiko piirkonnast pärit traditsiooniline mehhiko roog, mille valmistamiseks keedetakse sealiha koos erinevate vürtsidega aeglaselt omas mahlas, kuni see on äärmiselt pehme ja aromaatne. Saagu see retsept sinu selle suve (ja mitte ainult) eelistuseks, mis toob mitte ainult maitsvaid hetki, vaid ka unustamatuid mälestusi.
Takod krevettide, ananassi ja tšillikastmes ubadega
Kujuta ette päikeselist päeva, mil meretuul paitab õrnalt su nägu ja õhus on troopiliste puuviljade aroome – just nii tunned end, kui maitsed värskeid ja eksootilisi krevettide, ananassi ja tšillikastmes ubadega takosid. See pole mitte ainult huvitav maitsekombinatsioon, vaid ka suurepärane valik suvisteks õhtuteks sõpradega või eriliseks lõunaks (või õhtusöögiks) perega, kui ihkad midagi erilist ja meeldejäävat. Lubame, et need krevettide, ananassi ja tšilli ubadega takod viivad su maitsemeele kodust lahkumata eksootilistesse maadesse.
Takod portobello seente, marineeritud sibula ja BBQ-ubadega
Kui tahaks midagi, milles oleks koos nii rikkalik maitse kui toiteväärtus, siis on portobello seened, marineeritud sibulad ja BBQ-oad ideaalne valik. See roog ühendab lihaka tekstuuriga portobello seened, mis asendavad suurepäraselt tõelist liha, ja mahedalt pikantsed marineeritud sibulad, mis lisavad värskust ja peent hapukust. Suitsuse magususe noodiga läbi põimunud BBQ-oad panevad punkti maitsete sümfooniale, mis jätab sööjatele ainulaadse mulje. Need takod sobivad ideaalselt nii taimetoitlastele kui ka neile, kes tahavad lihtsalt proovida midagi uut ja huvitavat, samuti ka kergeks õhtusöögiks või koosviibimiseks sõpradega.