Maisi-juustusõõrikud
● 100 g fermentjuustu,
● 80 g cheddari juustu,
● 70 g jahu,
● 1 muna,
● 10 g sidrunikoort,
● maitse järgi soola ja jahvatatud musta pipart,
● 20 g sibulapealseid,
● 400 g õli röstimiseks.
Kastmeks:
● 250 g Kreeka jogurtit,
● 10 g piparmünti,
● 5 g küüslauku,
● maitse järgi laimimahla.
● maitse järgi soola ja jahvatatud musta pipart
● 100 g fermentjuustu,
● 80 g cheddari juustu,
● 70 g jahu,
● 1 muna,
● 10 g sidrunikoort,
● maitse järgi soola ja jahvatatud musta pipart,
● 20 g sibulapealseid,
● 400 g õli röstimiseks.
Kastmeks:
● 250 g Kreeka jogurtit,
● 10 g piparmünti,
● 5 g küüslauku,
● maitse järgi laimimahla.
● maitse järgi soola ja jahvatatud musta pipart
- Samm 1Pane mais kaussi, klopi juurde muna, lisa jahu, riivi sidrunikoor, lisa peeneks hakitud sibulalehed, sool ja pipar. Sega kõik läbi ja seejärel lisa fermentjuust ja cheddari juust. Sega uuesti läbi ja vormi 20 g pallikesed.
- Samm 2Vala potti õli ja kuumuta. Seejärel pane vormitud sõõrikud ja prae/rösti kuldpruuniks.
- Samm 3Haki küüslauk ja piparmünt ning sega jogurtiga. Maitsesta kaste laimimahla, soola ja näputäie pipraga.
- Samm 4Serveeri maisi-juustusõõrikud koos valmistatud kastmega, maitse ja naudi koos pere või sõpradega!
Mehhikopärased takod rebitud sealihaga (carnitas)
Kui väljas valitseb suvekuumus, siis pole ilmselt ajaviiteks pere ja sõpradega paremat viisi kui hõrkude ja aromaatsete roogade maitsmine õues. Üheks selliseks võiks olla mehhikopärased takod rebitud sealihaga ehk teisiti laialdaselt tuntud kui carnitas, mis võimaldavad tunda saada mehhiko köögi ehtsust ja soojust. Carnitas on Kesk-Mehhiko piirkonnast pärit traditsiooniline mehhiko roog, mille valmistamiseks keedetakse sealiha koos erinevate vürtsidega aeglaselt omas mahlas, kuni see on äärmiselt pehme ja aromaatne. Saagu see retsept sinu selle suve (ja mitte ainult) eelistuseks, mis toob mitte ainult maitsvaid hetki, vaid ka unustamatuid mälestusi.
Takod krevettide, ananassi ja tšillikastmes ubadega
Kujuta ette päikeselist päeva, mil meretuul paitab õrnalt su nägu ja õhus on troopiliste puuviljade aroome – just nii tunned end, kui maitsed värskeid ja eksootilisi krevettide, ananassi ja tšillikastmes ubadega takosid. See pole mitte ainult huvitav maitsekombinatsioon, vaid ka suurepärane valik suvisteks õhtuteks sõpradega või eriliseks lõunaks (või õhtusöögiks) perega, kui ihkad midagi erilist ja meeldejäävat. Lubame, et need krevettide, ananassi ja tšilli ubadega takod viivad su maitsemeele kodust lahkumata eksootilistesse maadesse.
Takod portobello seente, marineeritud sibula ja BBQ-ubadega
Kui tahaks midagi, milles oleks koos nii rikkalik maitse kui toiteväärtus, siis on portobello seened, marineeritud sibulad ja BBQ-oad ideaalne valik. See roog ühendab lihaka tekstuuriga portobello seened, mis asendavad suurepäraselt tõelist liha, ja mahedalt pikantsed marineeritud sibulad, mis lisavad värskust ja peent hapukust. Suitsuse magususe noodiga läbi põimunud BBQ-oad panevad punkti maitsete sümfooniale, mis jätab sööjatele ainulaadse mulje. Need takod sobivad ideaalselt nii taimetoitlastele kui ka neile, kes tahavad lihtsalt proovida midagi uut ja huvitavat, samuti ka kergeks õhtusöögiks või koosviibimiseks sõpradega.