Lasanje veiseliha ja läätsedega

Vähem liha, rohkem köögivilju! Mis oleks, kui me teeksime sel põhimõttel lasanjet? Vähem rasvaineid, rohkem valke ja kiudaineid – võrratu maitsega!
Kerge
4 inimest
45 minutit
Koostisained
4 portsjoni jaoks
200 g veisehakkliha

300 g aurutatud läätsi Bonduelle

600 ml tomatipastat

1 punane või valge sibul

1 küüslauguküüs

1 loorberileht

Kaks 250-grammist purki ricottat

200 ml rõõska koort

2 spl päevalille- või oliiviõli

100 g riivjuustu

1 võitükike

Peensoola, värskelt jahvatatud pipart

Pakkuda rohelise salatiga
Koostisained 4 portsjoni jaoks
200 g veisehakkliha

300 g aurutatud läätsi Bonduelle

600 ml tomatipastat

1 punane või valge sibul

1 küüslauguküüs

1 loorberileht

Kaks 250-grammist purki ricottat

200 ml rõõska koort

2 spl päevalille- või oliiviõli

100 g riivjuustu

1 võitükike

Peensoola, värskelt jahvatatud pipart

Pakkuda rohelise salatiga
  1. Samm 1
    Kuumutage ahi kuni 180 °C. Koorige ja hakkige sibul ja küüslauk. Praadige need õlis. Lisage liha, praadige paar minutit. Lisage läätsed. Segage läbi ja lisage tomatipasta.
  2. Samm 2
    Kuni veiseliha, tomatikaste ja läätsed 6–7 minutit keevad, valmistage valge kaste. Segage kausis ricotta, rõõsk koor, sool ja pipar.
  3. Samm 3
    Määrige potipõhi võiga ja asetage sellele 2 lasanjelehte. Katke pealt veiseliha-läätse tomatikastmega. Asetage kiht lasanjelehti, seejärel valget kastet.
  4. Samm 4
    Jätkake kihtide asetamist, kuni koostisosad saavad otsa. Puistake riivjuustuga üle.
  5. Samm 5
    Küpsetage 30 minutit kuni lasanje on kuldpruun. Pakkuge kuumana, valitud rohelise salatiga.
Lase end üllatada
Kerge
Keskmine
Keerukas
< 15 Minutit
15 - 45 Minutit
45 m ja +
  • Mehhikopärased takod rebitud sealihaga (carnitas)

    Kui väljas valitseb suvekuumus, siis pole ilmselt ajaviiteks pere ja sõpradega paremat viisi kui hõrkude ja aromaatsete roogade maitsmine õues. Üheks selliseks võiks olla mehhikopärased takod rebitud sealihaga ehk teisiti laialdaselt tuntud kui carnitas, mis võimaldavad tunda saada mehhiko köögi ehtsust ja soojust. Carnitas on Kesk-Mehhiko piirkonnast pärit traditsiooniline mehhiko roog, mille valmistamiseks keedetakse sealiha koos erinevate vürtsidega aeglaselt omas mahlas, kuni see on äärmiselt pehme ja aromaatne. Saagu see retsept sinu selle suve (ja mitte ainult) eelistuseks, mis toob mitte ainult maitsvaid hetki, vaid ka unustamatuid mälestusi.

  • Takod krevettide, ananassi ja tšillikastmes ubadega

    Kujuta ette päikeselist päeva, mil meretuul paitab õrnalt su nägu ja õhus on troopiliste puuviljade aroome – just nii tunned end, kui maitsed värskeid ja eksootilisi krevettide, ananassi ja tšillikastmes ubadega takosid. See pole mitte ainult huvitav maitsekombinatsioon, vaid ka suurepärane valik suvisteks õhtuteks sõpradega või eriliseks lõunaks (või õhtusöögiks) perega, kui ihkad midagi erilist ja meeldejäävat. Lubame, et need krevettide, ananassi ja tšilli ubadega takod viivad su maitsemeele kodust lahkumata eksootilistesse maadesse.

  • Takod portobello seente, marineeritud sibula ja BBQ-ubadega

    Kui tahaks midagi, milles oleks koos nii rikkalik maitse kui toiteväärtus, siis on portobello seened, marineeritud sibulad ja BBQ-oad ideaalne valik. See roog ühendab lihaka tekstuuriga portobello seened, mis asendavad suurepäraselt tõelist liha, ja mahedalt pikantsed marineeritud sibulad, mis lisavad värskust ja peent hapukust. Suitsuse magususe noodiga läbi põimunud BBQ-oad panevad punkti maitsete sümfooniale, mis jätab sööjatele ainulaadse mulje. Need takod sobivad ideaalselt nii taimetoitlastele kui ka neile, kes tahavad lihtsalt proovida midagi uut ja huvitavat, samuti ka kergeks õhtusöögiks või koosviibimiseks sõpradega.