Lasanje veiseliha ja läätsedega
300 g aurutatud läätsi Bonduelle
600 ml tomatipastat
1 punane või valge sibul
1 küüslauguküüs
1 loorberileht
Kaks 250-grammist purki ricottat
200 ml rõõska koort
2 spl päevalille- või oliiviõli
100 g riivjuustu
1 võitükike
Peensoola, värskelt jahvatatud pipart
Pakkuda rohelise salatiga
300 g aurutatud läätsi Bonduelle
600 ml tomatipastat
1 punane või valge sibul
1 küüslauguküüs
1 loorberileht
Kaks 250-grammist purki ricottat
200 ml rõõska koort
2 spl päevalille- või oliiviõli
100 g riivjuustu
1 võitükike
Peensoola, värskelt jahvatatud pipart
Pakkuda rohelise salatiga
- Samm 1Kuumutage ahi kuni 180 °C. Koorige ja hakkige sibul ja küüslauk. Praadige need õlis. Lisage liha, praadige paar minutit. Lisage läätsed. Segage läbi ja lisage tomatipasta.
- Samm 2Kuni veiseliha, tomatikaste ja läätsed 6–7 minutit keevad, valmistage valge kaste. Segage kausis ricotta, rõõsk koor, sool ja pipar.
- Samm 3Määrige potipõhi võiga ja asetage sellele 2 lasanjelehte. Katke pealt veiseliha-läätse tomatikastmega. Asetage kiht lasanjelehti, seejärel valget kastet.
- Samm 4Jätkake kihtide asetamist, kuni koostisosad saavad otsa. Puistake riivjuustuga üle.
- Samm 5Küpsetage 30 minutit kuni lasanje on kuldpruun. Pakkuge kuumana, valitud rohelise salatiga.
Mehhikopärased takod rebitud sealihaga (carnitas)
Kui väljas valitseb suvekuumus, siis pole ilmselt ajaviiteks pere ja sõpradega paremat viisi kui hõrkude ja aromaatsete roogade maitsmine õues. Üheks selliseks võiks olla mehhikopärased takod rebitud sealihaga ehk teisiti laialdaselt tuntud kui carnitas, mis võimaldavad tunda saada mehhiko köögi ehtsust ja soojust. Carnitas on Kesk-Mehhiko piirkonnast pärit traditsiooniline mehhiko roog, mille valmistamiseks keedetakse sealiha koos erinevate vürtsidega aeglaselt omas mahlas, kuni see on äärmiselt pehme ja aromaatne. Saagu see retsept sinu selle suve (ja mitte ainult) eelistuseks, mis toob mitte ainult maitsvaid hetki, vaid ka unustamatuid mälestusi.
Takod krevettide, ananassi ja tšillikastmes ubadega
Kujuta ette päikeselist päeva, mil meretuul paitab õrnalt su nägu ja õhus on troopiliste puuviljade aroome – just nii tunned end, kui maitsed värskeid ja eksootilisi krevettide, ananassi ja tšillikastmes ubadega takosid. See pole mitte ainult huvitav maitsekombinatsioon, vaid ka suurepärane valik suvisteks õhtuteks sõpradega või eriliseks lõunaks (või õhtusöögiks) perega, kui ihkad midagi erilist ja meeldejäävat. Lubame, et need krevettide, ananassi ja tšilli ubadega takod viivad su maitsemeele kodust lahkumata eksootilistesse maadesse.
Takod portobello seente, marineeritud sibula ja BBQ-ubadega
Kui tahaks midagi, milles oleks koos nii rikkalik maitse kui toiteväärtus, siis on portobello seened, marineeritud sibulad ja BBQ-oad ideaalne valik. See roog ühendab lihaka tekstuuriga portobello seened, mis asendavad suurepäraselt tõelist liha, ja mahedalt pikantsed marineeritud sibulad, mis lisavad värskust ja peent hapukust. Suitsuse magususe noodiga läbi põimunud BBQ-oad panevad punkti maitsete sümfooniale, mis jätab sööjatele ainulaadse mulje. Need takod sobivad ideaalselt nii taimetoitlastele kui ka neile, kes tahavad lihtsalt proovida midagi uut ja huvitavat, samuti ka kergeks õhtusöögiks või koosviibimiseks sõpradega.