Koreapärane maisiroog Mac and Cheese
● 60 g võid,
● 40 g jahu
● 200 g piima
● 100 g rõõska koort,
● 180 g cheddari juustu,
● 180 g fermentjuustu,
● maitse järgi soola ja jahvatatud pipart.
● 60 g võid,
● 40 g jahu
● 200 g piima
● 100 g rõõska koort,
● 180 g cheddari juustu,
● 180 g fermentjuustu,
● maitse järgi soola ja jahvatatud pipart.
- Samm 1Sulata või potis ja sega jahuga. Vala piim ja rõõsk koor aeglaselt potti pidevalt vahustades, et vältida klompide tekkimist.
- Samm 2Hauta tasasel tulel 5-7 minutit, kuni kaste pakseneb. Seejärel lisa 150 g riivitud cheddarit ja fermentjuustu (jäta natuke peale puistamiseks). Kuumuta kastet, kuni juust sulab. Maitsesta soola ja pipraga.
- Samm 3Pane ahjupannile mais ja valmistatud kaste – sega kõik korralikult läbi. Puista peale ülejäänud juust. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 10 minutit.
- Samm 4Usume, et see koreapärane maisiroog Mac and Cheese saab sinu lemmiktoiduks. See ainulaadne juustu ja maisi kombinatsioon annab traditsioonilisele retseptile uue elu ja üllatab meeldivalt kõiki, kes seda maitsevad. Ära karda katsetada ja seda rooga valmistada - selle valmistamine on lihtne ja tulemus rõõmustab kindlasti.
Mehhikopärased takod rebitud sealihaga (carnitas)
Kui väljas valitseb suvekuumus, siis pole ilmselt ajaviiteks pere ja sõpradega paremat viisi kui hõrkude ja aromaatsete roogade maitsmine õues. Üheks selliseks võiks olla mehhikopärased takod rebitud sealihaga ehk teisiti laialdaselt tuntud kui carnitas, mis võimaldavad tunda saada mehhiko köögi ehtsust ja soojust. Carnitas on Kesk-Mehhiko piirkonnast pärit traditsiooniline mehhiko roog, mille valmistamiseks keedetakse sealiha koos erinevate vürtsidega aeglaselt omas mahlas, kuni see on äärmiselt pehme ja aromaatne. Saagu see retsept sinu selle suve (ja mitte ainult) eelistuseks, mis toob mitte ainult maitsvaid hetki, vaid ka unustamatuid mälestusi.
Takod krevettide, ananassi ja tšillikastmes ubadega
Kujuta ette päikeselist päeva, mil meretuul paitab õrnalt su nägu ja õhus on troopiliste puuviljade aroome – just nii tunned end, kui maitsed värskeid ja eksootilisi krevettide, ananassi ja tšillikastmes ubadega takosid. See pole mitte ainult huvitav maitsekombinatsioon, vaid ka suurepärane valik suvisteks õhtuteks sõpradega või eriliseks lõunaks (või õhtusöögiks) perega, kui ihkad midagi erilist ja meeldejäävat. Lubame, et need krevettide, ananassi ja tšilli ubadega takod viivad su maitsemeele kodust lahkumata eksootilistesse maadesse.
Takod portobello seente, marineeritud sibula ja BBQ-ubadega
Kui tahaks midagi, milles oleks koos nii rikkalik maitse kui toiteväärtus, siis on portobello seened, marineeritud sibulad ja BBQ-oad ideaalne valik. See roog ühendab lihaka tekstuuriga portobello seened, mis asendavad suurepäraselt tõelist liha, ja mahedalt pikantsed marineeritud sibulad, mis lisavad värskust ja peent hapukust. Suitsuse magususe noodiga läbi põimunud BBQ-oad panevad punkti maitsete sümfooniale, mis jätab sööjatele ainulaadse mulje. Need takod sobivad ideaalselt nii taimetoitlastele kui ka neile, kes tahavad lihtsalt proovida midagi uut ja huvitavat, samuti ka kergeks õhtusöögiks või koosviibimiseks sõpradega.