Kapsalasanje

Kas teate, kuidas täidetud kapsast teha? Seekord soovitame valmistada lasanjetaolist kapsast liha- ja riisitäidisega. Ebatavaline retsept, mida on lihtne valmistada ja mis üllatab kõiki.
Kerge
4 inimest
30 minutit
Koostisained
4 portsjoni jaoks
1 roheline kapsas

100 g riisi

500 g veisehakkliha

2 küüslauguküünt

1 peotäis peterselli

1 muna

1 sibul

Oliiviõli

Soola, pipart
Koostisained 4 portsjoni jaoks
1 roheline kapsas

100 g riisi

500 g veisehakkliha

2 küüslauguküünt

1 peotäis peterselli

1 muna

1 sibul

Oliiviõli

Soola, pipart
  1. Samm 1
    Lõigake kapsapea pooleks, eemaldage kapsa südamik. Eemaldage pealmised lehed. Kupatage neid 10 minutit keevas vees. Nõrutage lehed.
  2. Samm 2
    Valmistage täidis. Praadige hakitud sibul 1 spl toiduõlis. Lisage riis, kallake kõik soolaga maitsestatud keeva veega üle ja keetke 10 minutit.
  3. Samm 3
    Segage veisehakkliha riisi, hakitud küüslaugu, hakitud peterselli, muna, soola ja pipraga.
  4. Samm 4
    Määrige gratiin võiga, asetage kiht kapsalehti, seejärel täidist, katke kapsalehtedega. Laduge kihtidena, kuni kõik on kasutatud.
  5. Samm 5
    Küpsetage vormirooga 45 minutit kuni 180 °C eelsoojendatud ahjus. Kui pind muutub väga kuumaks, võib katta selle alumiiniumfooliumiga.
Lase end üllatada
Kerge
Keskmine
Keerukas
< 15 Minutit
15 - 45 Minutit
45 m ja +
  • Mehhikopärased takod rebitud sealihaga (carnitas)

    Mehhikopärased takod rebitud sealihaga (carnitas)

    Kui väljas valitseb suvekuumus, siis pole ilmselt ajaviiteks pere ja sõpradega paremat viisi kui hõrkude ja aromaatsete roogade maitsmine õues. Üheks selliseks võiks olla mehhikopärased takod rebitud sealihaga ehk teisiti laialdaselt tuntud kui carnitas, mis võimaldavad tunda saada mehhiko köögi ehtsust ja soojust. Carnitas on Kesk-Mehhiko piirkonnast pärit traditsiooniline mehhiko roog, mille valmistamiseks keedetakse sealiha koos erinevate vürtsidega aeglaselt omas mahlas, kuni see on äärmiselt pehme ja aromaatne. Saagu see retsept sinu selle suve (ja mitte ainult) eelistuseks, mis toob mitte ainult maitsvaid hetki, vaid ka unustamatuid mälestusi.

  • Krõbedad maisipannkoogid Kreeka jogurtiga

    Krõbedad maisipannkoogid Kreeka jogurtiga

    Kui soovid ühtaegu midagi kerget, krõmpsuvat ja pehmet, on krõbedad maisipannkoogid Kreeka jogurtiga ideaalne valik. Neil maisipannkookidel on mõnus tekstuur ja mitmekihiline maitse, mis sobib hästi kokku pehme ja värskendava Kreeka jogurtiga. See on kerge, kuid samas kõhtutäitev roog, mis sobib nii hommiku-, lõuna- kui õhtusöögiks. Krõbedad maisipannkoogid Kreeka jogurtiga on krõmpsuva ja kreemja tekstuuri harmoonia, mis rõõmustab sinu maitsemeeli.

  • Takod krevettide, ananassi ja tšillikastmes ubadega

    Takod krevettide, ananassi ja tšillikastmes ubadega

    Kujuta ette päikeselist päeva, mil meretuul paitab õrnalt su nägu ja õhus on troopiliste puuviljade aroome – just nii tunned end, kui maitsed värskeid ja eksootilisi krevettide, ananassi ja tšillikastmes ubadega takosid. See pole mitte ainult huvitav maitsekombinatsioon, vaid ka suurepärane valik suvisteks õhtuteks sõpradega või eriliseks lõunaks (või õhtusöögiks) perega, kui ihkad midagi erilist ja meeldejäävat. Lubame, et need krevettide, ananassi ja tšilli ubadega takod viivad su maitsemeele kodust lahkumata eksootilistesse maadesse.