1. >Retseptid
  2. >Taimetoidu lasanje karrikastmes ubade ja maisiga

Taimetoidu lasanje karrikastmes ubade ja maisiga

Kui soovid proovida midagi ebatavalist ja oma maitsemeeli üllatada, siis on taimetoidu lasanje karrikastmes ubade ja maisiga suurepärane valik. Selles roas on ühendatud klassikalise itaalia lasanje struktuur eksootiliste vürtsidega, mis annavad roale ainulaadse iseloomu. Mahlased oad ja magus mais koos aromaatse karrikastmega loovad maitse ja tekstuuri rikkaliku koosluse, mis muudab iga suutäie tõeliseks naudinguks. See on roog, mis näitab, et taimsed koostisosad võivad olla mitte ainult toitvad, vaid ka uskumatult loomingulised, millega saab anda traditsioonilisele roale uue maitse. Kui soovid üllatada külalisi või lihtsalt nautida perega huvitavat ja ebatavalist maitset, siis valmista see taimetoitastele sobiv karrikastmes ubade ja maisiga lasanje.
2 inimest
40 minutit
Koostisained
2 portsjoni jaoks
8 lasanjeplaati,

200 g konservmaisi Bonduelle,

200 g konserveeritud karrikastmes valgeid ube Bonduelle,

200 g konserveeritud punaseid ube Bonduelle Vapeur,

400 g konserveeritud tükeldatud tomateid,

180 g punast paprikat,

150 g sibulaid,

20 g küüslauku,

150 g cheddari juustu,

150 g fermentjuustu,

15 g basiilikut,

10 g suhkrut,

soola, jahvatatud musta pipart,

õli,

koriandrit,

tšilli pipart.
Koostisained 2 portsjoni jaoks
8 lasanjeplaati,

200 g konservmaisi Bonduelle,

200 g konserveeritud karrikastmes valgeid ube Bonduelle,

200 g konserveeritud punaseid ube Bonduelle Vapeur,

400 g konserveeritud tükeldatud tomateid,

180 g punast paprikat,

150 g sibulaid,

20 g küüslauku,

150 g cheddari juustu,

150 g fermentjuustu,

15 g basiilikut,

10 g suhkrut,

soola, jahvatatud musta pipart,

õli,

koriandrit,

tšilli pipart.
  1. Samm 1
    Lõika sibul ja pipar kuubikuteks. Prae kuumal pannil vähese õliga 4-5 minutit. Riivi hulka küüslauk ja prae veel 2-3 minutit. Lisa valged ja punased oad ning mais, sega kõik läbi.
  2. Samm 2
    Lisa konservtomatitele soola, suhkrut, basiilikut ja musta pipart ning püreesta vaimikseriga. Riivi cheddari juust ja fermentjuust.
  3. Samm 3
    Lasanje ladumine: määri ahjuvormi põhjale paar lusikatäit purustatud konservtomateid, aseta lasanjeplaadid nii, et need kataks vormi ühe kihina. Vajadusel ära karda lasanjeplaate lõigata nii, et need kataks kenasti kasutatava panni. Tõsta plaatide kihile aedvilja-oatäidist, lisa mõned lusikatäied purustatud tomateid, puista peale riivjuustu. Seejärel korda kõike uuesti. Määri lasanjeplaatide pealmisele kihile püreestatud tomatikastet, puista peale ohtralt juustu ja küpseta 180 oC ahjus 15 minutit.
  4. Samm 4
    Kaunista koriandrilehtede ja hakitud tšilli pipraga.
  5. Samm 5
    Ja ongi kõik – naudi värskelt valmistatud taimetoidu lasanjet karrikastmes ubade ja maisiga.
Lase end üllatada
KergeKeskmineKeerukas
< 15 Minutit15 - 45 Minutit45 m ja +
Legend
  • Mehhikopärased takod rebitud sealihaga (...

    Kui väljas valitseb suvekuumus, siis pole ilmselt ajaviiteks pere ja sõpradega paremat viisi kui hõrkude ja aromaatsete roogade maitsmine õues. Üheks selliseks võiks olla mehhikopärased takod rebitud sealihaga ehk teisiti laialdaselt tuntud kui carnitas, mis võimaldavad tunda saada mehhiko köögi ehtsust ja soojust. Carnitas on Kesk-Mehhiko piirkonnast pärit traditsiooniline mehhiko roog, mille valmistamiseks keedetakse sealiha koos erinevate vürtsidega aeglaselt omas mahlas, kuni see on äärmisel...

  • Takod krevettide, ananassi ja tšillikast...

    Kujuta ette päikeselist päeva, mil meretuul paitab õrnalt su nägu ja õhus on troopiliste puuviljade ...

  • Takod portobello seente, marineeritud si...

    Kui tahaks midagi, milles oleks koos nii rikkalik maitse kui toiteväärtus, siis on portobello seened...