Läätsesupp
150 g erinevaid köögivilju, näiteks mais, porgandid, rohelised aedoad, tomatid, lillkapsas jne
100 g hakitud sibulaid
30 g purustatud küüslauku
50 g rohelisi herneid
50 g võid
sool, pipar
150 g erinevaid köögivilju, näiteks mais, porgandid, rohelised aedoad, tomatid, lillkapsas jne
100 g hakitud sibulaid
30 g purustatud küüslauku
50 g rohelisi herneid
50 g võid
sool, pipar
- Samm 1Sibul, küüslauk koorida ja hakkida. Valmistada köögiviljad - riivida porgandid, lõigata tükkideks tomatid, lillkapsas.
- Samm 2Pott või haudepott, milles hakkate valmistama suppi, ajada kuumaks, lisada või. Valada potti sibul, küüslauk ja kõik köögiviljad. Praadida seni, kuni sibul on pehme ja viilutatud köögivili pruunistunud.
- Samm 3Valada köögiviljaga anumasse vett. Maitsestada vedelik soola ja pipraga. Keeta umbes 20 minutit.
- Samm 4Üldmassi valada Bonduelle läätsed koos vedelikuga ja keeta veel 5 minutit. Kogu toitu võib maitsestada oma lemmikvürtsidega.
- Samm 5Serveeri hakitud peterselliga.
Läätse-falafel
Neile, kes ei pelga katsetada ega uusi maitseid avastada.
Lihapallid aedviljadega
Luba meil end üllatada. Need lihapallid sobivad suurepäraselt nii õhtusöögiks pere ringis kui ka lõunasöögiks sõprade seltsis.
Hautis
Kiire ja tervislik õhtusöök sinu kohtumiseks sõpradega või romantiliseks õhtuks lähedase inimesega. Sobib kõikjale, meeldib kõigile!
Läätsesupp – kasulikud nõuanded valmistajatele
Kõige maitsvam läätsesupp on see, mida maitsestate oma lemmikköögiviljade ja -vürtsidega. Kui teile ei meeldi mõni retseptis soovitatud köögiviljadest - asendage see teisega, ärge kartke katsetada. Kaunviljaliste perekonda kuuluva taime maitse on mahe, väheintensiivne, seega ärge unustage lisada vürtse, ürte, puhast õli. Sobib hästi:
petersell;
tšillipipar;
köömned;
ingver;
oliiviõli.
Ärge unustage sibulat ja küüslauku - nad lisavad suurele osale roogadest väga erilise maitse. Kui sibula hakkimisel hakkavad sügelema silmad, klõpsake sellel lingil ja vaadake näpunäiteid, mis aitavad teil seda vältida.
Tõsi, suppi võite püreestada saumikseriga. Tekstuuri saate valida individuaalselt: kui meeldib kreemjas tekstuur, püreestage kauem, kui soovite tunda tükikesi - vähem. Lisaks võib enne supi serveerimist tilgutada sellele naturaalset Kreeka jogurtit. Ta sobib läätsedega imehästi.
Läätsed ja nende kasu organismile
Läätsed on suurepärane asendus lihale, seetõttu on ta sagedane koostisosa taimetoitudes. Neid tasub aga meeles pidada kõigil, sest koguni 60% selle kaunvilja terast moodustavad valgud. Võrreldes lihavalguga, läätsevalku omastab organism palju kergemini. Lisaks sisaldab ta ka palju rauda. Üks portsjon läätsi sisaldab 90% foolhappe päevasest kogusest. Element on kasulik lapseootel naistele ja neile, kes soovivad rõõmu tunda tervete juuste ja hea nahaseisundi üle.
Läätsesupp on hea ka seetõttu, et see sisaldab palju A-, E-, PP- ja B-vitamiini. Samuti sisaldab ta ka palju muid kasulikke elemente. Mõned neist: tsink, mangaan, seleen, jood, fluor ja fosfor. Läätsede lisamine igapäevasesse menüüsse, vähendab „halva kolesterooli“ hulka.
Tänapäeval on saadaval erinevat värvi läätsed: kollased, punased, pruunid, rohelised ja oranžid. Siiski tasub meeles pidada, et nii rohelised kui pruunid läätsed sisaldavad rohkem kiudaineid. Näiteks pruunidest läätsedest valmistatud supp annab organismile kiudaineid, millel on positiivne mõju seedetrakti aktiivsusele.
Retseptid läätsedega
Tänu oma neutraalsele maitsele sobib see kaunviljaliste perekonda kuuluv taim ka hästi paljude teiste toodetega. Läätsesupp on maailmas juba ammu hästi tuntud ja laialt levinud, kuid see pole ainus populaarne roog. Palju tähelepanu saavad ka näiteks läätsefalafelid. Soovite lihaga retsepti? Õhtusöögiks pere või sõpradega võib valmistada rammusa lasanje veiselihaga.
Kõige maitsvam läätsesupp mitte ainult ei anna sooja, vaid täidab kõhu pikaks ajaks. Kiudaine-, vitamiini- ja mineraalaineterikkad tangud parandavad seedetrakti tööd. Rikastage oma päevamenüüd Bonduelle abil.