1. >Blog
  2. >Jõuluõhtu toidud teistmoodi – maitsvad ja toitvad jõuluõhtu retseptid

Jõululaupäev on eriline püha, mil pered istuvad traditsiooniliste toitudega, millel on oma traditsioonilised maitsed ja sümboolika, kaetud laua ümber. Moodne köök võimaldab aga tuua jõululaua menüüsse uusi toitvaid ja ootamatuid ideid, häirimata seejuures peomeeleolu. Kui soovite, et teie jõululaua toidud oleksid sel aastal veidi teistsugusemad, pakume teile proovimiseks oma retsepte, lootes, et need mitmekesistavad teie peomenüüd ja üllatavad meeldivalt oma maitsega. 

Valgete ubade ja küpsetatud köögiviljade salat maitserohelisega

See on õnnestunud valik, kui soovite kerget, kuid toitvat rooga, mis ühendab täiuslikult kreemjad valged oad, kergelt röstitud köögiviljad ja maitserohelise värskuse.

Koostisained:

  • 1 purk Bonduelle'i valgeid konservube (nõrutatud);
  • 1 punane paprika;
  • 1 porgand;
  • 2 spl oliivõli;
  • 2 peotäit värsket spinatit või rukolat;
  • 1 spl sidrunimahla;
  • maitse järgi soola ja pipart
  • värsket peterselli kaunistuseks.

Valmistamine:

  • Tükeldage paprika ja porgand ribadeks, piserdage peale oliivõli ja küpsetage 200 °C ahjus umbes 10–15 minutit.
  • Asetage nõrutatud oad kaussi, lisage jahtunud küpsetatud köögiviljad ja spinat või rukola.
  • Piserdage sidrunimahla peale, maitsestage soola ja pipraga. Segage läbi.
  • Pakkuge külmalt, kaunistades värske peterselliga.

See salat tõestab suurepäraselt seda, et jõululaupäeva toidud võivad olla nii maitsvad, toitvad kui ka hõlpsasti valmistatavad. Proovige ja veenduge!

Kikerherne ja peedi tartar Kreeka pähklitega

Elegantne ja värvirikas tartar on tänapäevane alternatiiv traditsioonilistele jõuluõhtu toitudele. Kreemjas kikerhernes on toitev, peet aga lisab peent magusust ja värskust.

Koostisained:

  • 1 purk Bonduelle'i konservkikerherneid (nõrutatud);
  • 2 keskmise suurusega peeti;
  • 30 g Kreeka pähkleid;
  • 1 spl oliivõli;
  • 1 tl palsamiäädikat;
  • soola ja pipart;
  • kaunistuseks mikrorohelist.

Valmistamine:

  • Hõõruge kikerherned kahvliga kergelt ühtlaseks massiks ning maitsestage oliivõli ja soolaga.
  • Tükeldage peet väikesteks kuubikuteks ja piserdage palsamiäädikaga üle.
  • Röstige pähkleid kuival pannil ja tükeldage.
  • Asetage kihtidena: kõigepealt kiht kikerherneid, siis peeti ning kõige peale pähklid ja mikroroheline.

Las traditsioonilised jõululaua retseptid taassünnivad teistsugusena – see tartar valmib tõesti lihtsalt ja selle maitse viib keele alla. 

Läätse- ja värskete köögiviljade salat sidrunikastmega

See salat on suurepärane valik neile, kes otsivad valgurikast ja värskendavat rooga. Salatis sisalduvad läätsed on toitvad ning värsked köögiviljad ja sidrunikaste annavad värskust. 

Koostisained:

  • 1 purk Bonduelle'i konservläätsi (nõrutatud);
  • 1 punane paprika;
  • 1 keskmise suurusega värske kurk;
  • 1 spl oliivõli;
  • 1 spl sidrunimahla;
  • värsket peterselli või koriandrit;
  • maitse järgi soola ja pipart.

Valmistamine:

  • Pange nõrutatud läätsed kaussi.
  • Tükeldage paprika väikesteks kuubikuteks ja kurk õhukesteks viiludeks.
  • Segage läätsed köögiviljadega ning maitsestage oliivõli, sidrunimahla, soola ja pipraga.
  • Serveerides puistake peale hakitud peterselli või koriandrit.

Salat sobib hästi koos muude jõuluõhtu retseptidega ja lisab pidulauale värskust.

Jõululaud võib olla traditsiooniline, kuid see ei tähenda, et seda ei saa uute ideedega rikastada. Nende jõuluõhtu retseptide puhul on pühadetraditsioonid ja modernsus täiuslikus tasakaalus. Bonduelle'i konserveeritud köögiviljadest saate valmistada roogasid, mis on nii maitsvad kui ka toitainerikkad. Valige meie pakutud tervislikud ja lihtsalt valmistatavad jõulupaupäeva toidud ning kinkige oma perele selleks eriliseks pühaks uusi maitseid! Aga kui soovite saada veelgi rohkem ideid, milliseid jõululaua retsepte saaks katsetada, siis heitke pilk siia