Informatsioon: +370 61170170

Tatrasupp seente ja kartuliklimpidega


  • Kogus: 2 portsjonit
  • Kalorid: 129 kcal
  • Ettevalmistusaeg: 40 min.
Valmistusviis
  1. Keetke puhastatud kartul valmis, tehke püreeks ja jahutage.
  2. Lõigake peeneks sibul, seened ja porgand kurnake ja kuivatage paberrätikul.
  3. Seened lõigake 4 osaks, pruunistage taimeõlis, kuni vedelik on välja auranud, seejärel lisage porgand, peenestatud sibul ja pruunistage kõik kuldpruuniks.
  4. Keetke keevas vees tatar.
  5. Kartulipüreele lisage soola ja jahu, segage — peab moodustuma tihe tainas, mida saab võtta lusikaga.
  6. Laske keema 600 ml vett. Vormige teelusikaga klimbid ja laske need keevasse vette, segage. Niipea kui klimbid pinnale tõusevad, lisage tatar, praetud seened, köögiviljad ja hakitud petersell. Segage läbi, laske keema ja keetke veel minutit 3-4, kuni klimbid kõvenevad.
  7. Maitsestage soola ja pipraga — ja võib lauale tõsta, kaunistades peterselliga.
Soovitused

 Klimpe saab teha ka nii: rullige tainas pikkupidi paksusega 2 cm ja siis lõigake 45 kraadi nurga all.

Koostisosad
Marineeritud šampinjonid TRADITIONAL, 580ml 1/2 purki
Tatratangud 50 g
Sibul 1 tk
Porgand (aurutatud) 1/3 purki
Petersell 3 oksa
Kartul 4 tk
Nisujahu 50 g
Sool maitse järgi
Pipar maitse järgi
PRINDI
SALVESTA
SAADA E-POST
JAGA