Informatsioon: +370 61170170

Spinati kreemsupp muskaatpähkli ja sidrunikoorega


  • Kogus: 4 portsjonit
  • Kalorid: 220 kcal
  • Ettevalmistusaeg: 60 min.
Valmistusviis
  1. Puhastage porgand, kartul, sibul, sellerivars ja lõigake väikesteks lõikudeks. Lisage soola, pipart, muskaatpähklit, lisage vesi ja  keetke.
  2. Tomatid valage üle keeva veega, eemaldage nahk, hakkige ja lisage supile. Keetke kuni kartul on pehme. Kui puljongit on liiga palju, kurnake läbi, kuid ärge valage kuivaks, muidu läheb supp liiga paksuks.
  3. Röstige mandlid pannil või praeahjus ja peenestage jahuks.
  4. Sulatage spinat ja kuivatage, lisage supile ja keetke kõiki koos veel 5 minutit.
  5. Lööge köögiviljad koos puljongiga blenderis vahule. Lisage peenestatud mandlitd ja riivitud sidruni koort. Kui tarvis, lisage veel natuke peenestatud muskaatpähklit, soola ja pipart . Segage kõik läbi ja keetke veel 5 minutit.
  6. Serveerige, kaunistades sibula rõngastetuleb, sidrunikoore ja mandlipuruga.
Soovitused

Selleks, et mandlijahu ei oleks kibe, tuleb mandlid koorest puhastada . Mandlid valage üle keeva veega ja jätke seisma 10 minutiks, seejärel koor paisub ja seda on lihtne eemaldada. Enne jahvatamist tuleb mandlid kuivatada. Jahvatada veskis kõige suurema kiirusega, aga mitte kaua, sest veski noad võivad minna kuumaks ja seega lõpptulemuseks võib tulla mandliõli.

Koostisosad
Külmutatud spinati lehed 1/2 pakendit
Kartul 4 tk
Porgand 2 tk
Sibul 1 tk
Tomatid 2 tk
Aedseller 2 vart
Sidrun 1 tk
Mandel 100 g
Muskaatpähkel 50 g
Sool maitse järgi
Pipar maitse järgi
PRINDI
SALVESTA
SAADA E-POST
JAGA