1. >Retseptid
  2. >Oasupp

Oasupp

Avastage Bonduelle‘i konservoasuppi süües uusi maitseid. Kiirelt valmiv ja maitsev supp sobib suurepäraselt lõunaks kas suurema seltskonna puhul või õdusaks õhtusöögiks pereringis. Kuigi oasupp on enamasti taimetoit, saab sellest hea kõhtutäie – valged oad on valgurikkad ja seetõttu sobivad need suurepäraselt lihatoitude asemele. Niisiis, mille poolest on see köögivili kasulik ja kuidas kiiresti maitsvat suppi valmistada?
Kerge
4 inimest
30 minutit
30 minutit
Koostisained
4 portsjoni jaoks
1 purk Bonduelle‘i valgeid ube;

2 sibulat;

2 porgandit;

1 sellerivars (umbes 300 g);

2 spl oliiviõli;

80 g kuubistatud peekonit;

1 l puljongit;

2 loorberilehte;

soola, värskelt jahvatatud pipart, tüümianit.
Koostisained 4 portsjoni jaoks
1 purk Bonduelle‘i valgeid ube;

2 sibulat;

2 porgandit;

1 sellerivars (umbes 300 g);

2 spl oliiviõli;

80 g kuubistatud peekonit;

1 l puljongit;

2 loorberilehte;

soola, värskelt jahvatatud pipart, tüümianit.
  1. Samm 1
    Nõrutage Bonduelle‘i valged oad.
  2. Samm 2
    Koorige sibulad, porgandid, sellerivars ja tükeldage kõik kuubikuteks.
  3. Samm 3
    Kuumutage pannil õli. Seejärel pange sinna kuubistatud peekon ja praadige mõned minutid.
  4. Samm 4
    Lisage pruunistatud peekonile tükeldatud porgand, sellerivars, sibul ja küpsetage need veel mõne minuti kestel läbi.
  5. Samm 5
    Valage puljong potti, lisage tüümian, loorberilehed ja köögiviljad. Laske keema tõusta ja keetke kaetud kaanega umbes 15 minutit.
  6. Samm 6
    Võtke loorberilehed välja. Lisage nõrutatud oad, kuumutage lühikest aega ja maitsestage suppi soola ja pipraga.
Lase end üllatada
KergeKeskmineKeerukas
< 15 Minutit15 - 45 Minutit45 m ja +
Legend
  • Tšillihautis

    Punased oad sobivad enamikku roogadesse! Sel korral pakume sulle õhtusöögiks tšillihautist ubade ja maisiga. Kas suudad paremini?

  • Taimetoidutortiljad

    Tortiljad on maailmas kiiresti populaarsust koguv toit. Sel korral soovitame proovida taimetoidutort...

  • Hautis

    Kiire ja tervislik õhtusöök sinu kohtumiseks sõpradega või romantiliseks õhtuks lähedase inimesega. ...

Konservoasupp – kasulikud näpunäited keetmiseks

Supi maitsestamiseks võib lisada lemmikköögivilju ja vürtse. Kui teile retseptis mingi köögivili ei meeldi, asendage see teisega. Kui soovite paksemat suppi, soovitatakse köögiviljade praadimisel lisada neile veidi jahu. Jahu imab puljongit ja supi konsistents muutub kreemjamaks. Lisaks saab suppi pakkuda igaühele eraldi, vastavalt maitsele kas värske peterselli või hapukoorega.

Aja kokkuhoidjatele võimaldavad konserveeritud tooted kiirelt ja lihtsalt toitvaid roogi valmistada. Ka konservoasupp ei ole erand. Nõuetekohaselt töödeldud aurutatud oad säilitavad oma toiteväärtuse ja on kasutusvalmis. Leiate need ka Bonduelle‘i tootevalikust. Konserveeritud kaunviljadele on ka üks alternatiiv – kuivatatud oad. Edaspidi lähemalt, kuidas neid õigesti valmistada. 

Oad ja nende kasulikkus kehale

Valged oad kuuluvad kaunviljade hulka, mis sisaldavad rohkesti B-vitamiine. B-vitamiinidel on oluline mõju süsivesikute ja rasvade ainevahetusele ning ka ensümaatilistele ja ainevahetuse protsessidele. See vitamiinide rühm soodustab hemoglobiini tootmist.

Oad sisaldavad ka rikkalikult mikroelemente, näiteks:

  • raud;
  • kaltsium;
  • magneesium.

Ilmselt võib igaüks leida põhjusi, miks tasub süüa kaunvilju. Lisaks on kaunviljatooted tänu suurele valgusisaldusele üks peamisi taime- ja vegantoitude koostisosi. Ka konservoasupist saab valmistada taimetoitu, lihtsalt ärge lisage sellele liha ja saategi nautida mitte sugugi vähem rammusat taimesupi versiooni.

Retseptid valgete ubadega

Tänu oma neutraalsele maitsele sobivad need kaunviljad paljude teiste toodetega kokku. Roogadele erakordse maitse andmiseks lisage neile oma lemmikvürtse ja -ürte. Bonduelle‘i valged oad karrikastmes viivad teid päikeselisse Taisse, nautimaks Red Thai karrit.

Makaroniroogade austajatele soovitame valmistada karrimakarone ubade ja köögiviljadega. Nagu eespool juba mainisime, on kaunviljad suurepärane liha aseaine. Tänapäeval saab tavalise hamburgeri asemel teha taimetoidu hamburgeri valgete ubade, tomati ja suvikõrvitsaga. Toitvatest roogadest saab keha kasulikke toitaineid ja energiat terveks päevaks.

Nii et oasupp üksnes ei soojenda teid, vaid toidab ka keha pikaks tööpäevaks. Rohkesti kiudaineid, vitamiine ja mineraalaineid sisaldavad köögiviljad parandavad seedetrakti talitlust. Mitmekesistage oma igapäevast menüüd koos Bonduelle'iga ning üllatage oma peret kiirelt valmiva lihtsa roaga.