Informatsioon: +370 61170170

Tatrakotletid hernepüree ja tomati kastmega


  • Kogus: 2 portsjonit
  • Kalorid: 351 kcal
  • Ettevalmistusaeg: 40 min.
Valmistusviis
  1. Segage tatra- ja kaerahelbed jahuga, lisage 200 ml kuuma vett ja jätke 20 minutiks seisma , kuni kõik vedelik on sisse imbunud. Sulatage roheline hernes.
  2. Eraldi pruunistage peeneks lõigatud porgand ja sibul.
  3. Liitke kõik koostisained (väljaarvatud hernes), et tekiks hakitud täidis. Vormige kotletid ja pruunistage need kahelt poolt oliiviõlis kuni kuldse kooriku moodustumiseni.
  4. Puhastage kartul ja lõigake väikesteks tükikesteks. Keetke 10 minutit, seejärel lisage roheline hernes ja keetke köögiviljad valmiduseni. Valage ära peaaegu kõik vedelik (jätke natuke, et teha püreeks). Lisage sool.
  5. Blenderis peenestage tomatid, basiilik, lisage soola, pipart ning kindlasti, suhkrut. Hautage 5-10 minutid praepannil.
  6. Tõstke püree ja kotletid kaussi, kastke need tomatikastmega ja kaunistage pune oksakesega.
Soovitused

Selleks, et hakkliha ei kleepuks kätte külge, niisutage aeg ajalt käsi külmas vees.

Koostisosad
Tatrahelbed 50 g
Kaerahelbed 50 g
Nisujahu 20 g
Porgand 1 tk
Sibul 1 tk
Roheline hernes, 400g 1/2 pakendit
Kartul 2 tk
Tomatid kooritud omas mahlas 1 purk
Oliiviõli 3 spl
Sool maitse järgi
Pipar maitse järgi
Suhkur maitse järgi
Harilik pune 2 oksa
PRINDI
SALVESTA
SAADA E-POST
JAGA