Informatsioon: +370 61170170

Spagettid brokoli, spinati ja oliividega karamellis


  • Kogus: 4 portsjonit
  • Kalorid: 150 kcal
  • Ettevalmistusaeg: 40 min.
Valmistusviis
  1. Brokolit keetke keevas vees 5 minutit. Tõstke vahukulbiga välja, jätke vesi alles. Sulatage spinat.
  2. Lõigake peeneks sibul. Kuumutage pannil 2 supilusikatäit oliiviõli, pruunistage sibul klaasjaks, lisage peenestatud küüslauk ja jahvatatud tšillipipar. Hautage veel 2-3 minutit.
  3. Tõstke sibula juurde brokoli, lisage 100 ml brokoli keedu vett, ja hautage nõrgal tulel kuni brokoli on valmis.
  4. Lisage spinat, peeneks hakitud petersell ja 3 supilusikatäit oliiviõli. Lisage sool, segage läbi ja tõstke pott tulelt 1-2 minuti pärast.
  5. Lõigake oliivid jämedalt ja pruunistage väikesel pannil vähese koguse oliiviõli ja suhkruga, et oliivid karamelliseeruks.
  6. Teisel pannil röstige seedripähklid.
  7. Spagettid keetke soolvees, kurnake, tõstke brokoli ja spinati kastmesse ning segage kõik läbi.
  8. Serveerige, puistake üle oliivide ja pähklitega.
Soovitused

Selleks, et oliivid saaks krõbeda ja mahlase kooriku, tuleb enne küpsetamist veeretada jahus või tärklises. Parem on võtta Kalamata oliivid, sest nad on väga mahlased ja viljaliha rohkesti.

Koostisosad
Spagetti 320 g
Brokoli, 400g 1/2 pakendit
Peenestatud spinatilehed, 450g 1/7 pakendit
Sibul 1 tk
India pähkel 50 g
Oliivid kivideta, Bonduelle 1 purk
Petersell 3 oksa
Küüslauk 2 küünt
Oliiviõli 6 spl
Suhkur 1 spl
Tšillipipar jahvatatud 1 tl
Sool maitse järgi
PRINDI
SALVESTA
SAADA E-POST
JAGA