Informatsioon: +370 61170170

Polenta spargli, aedoa ja kreeka pähkliga


  • Kogus: 2 portsjonit
  • Kalorid: 150 kcal
  • Ettevalmistusaeg: 30 min.
Valmistusviis
  1. Keetke sparglit ja ube 2-3 minutit keevas vees, kurnake vesi, kuivatage paberrätikul. Ettevaatlikult segage läbi oliiviõliga, puistake üle soola ja pipraga.
  2. Keetke polenta soolvees keskmisel tulel umbes 15 minutit, pidevalt segades. Ärge laske keema ja järgige rangelt pakendil nimetatud proportsioone veega.
  3. Kuumutage pann ja pruunistage mõned minutid sparglit ja ube, pöörates ümber ainult ühe korra. Lisage sinep, poole sidruni koor ja hautage segades veel 5 minutit. Lisage soola ja pipart maitse järgi.
  4. Hakkige kreeka pähkel ja küüslauk peeneks ning segage kokku.
  5. Tõstke polenta taldrikutele ning selle peale asetage oad spargliga. Puistake üle kreeka pähklite, ülejäänud sidrunikoore ja peterselliga. Pritsige üle sidrunimahlaga.
Soovitused

Selles toidus kasutage kiire valmimisajaga polentat. Selleks, et polenta tuleks paks ja ilma tükkideta, on vajalik kruupe hoida külmas vees ja energiliselt segada. Segada tuleb ainult puu lusikaga. Valmis polenta keerake nõu peale ja lõigake niiske noaga.

Koostisosad
Spargel 200 g
Roheline aeduba, 400g 1/2 pakendit
Polenta 100 g
Sidrun 1 tk
Petersell 5 oksa
Sinep 1 spl
Küüslauk 1 küüs
Kreeka pähkel 70 g
Oliiviõli 2 spl
Sool maitse järgi
Pipar maitse järgi
PRINDI
SALVESTA
SAADA E-POST
JAGA