Informatsioon: +370 61170170

Kartuliklimbid valge aedoaga küllastatud tomati kastmes


  • Kogus: 4 portsjonit
  • Kalorid: 165 kcal
  • Ettevalmistusaeg: 80 min.
Valmistusviis
  1. Keetke kartul soolvees valmis. Püreestage, maitsestage soolaga, lisage manna ja segage kõik läbi. Jätke seisma 20 minutiks.
  2. Jagage saadud kartulitainas neljaks osaks. Iga osa rullige piklikeks „vorstikesteks” (ärge unustage töölaud jahuga üle puistata). Lõikuge terava noaga tükkideks, vormige väikesteks ümmargusteks pallikesteks ja tehke kahvliga süvendid.
  3. Asetage klimbid keevasse soolvette, laske veelkord keema, tõstke pott tulelt ja oodake kuni klimbid ise tõusevad veepinnale. Asetage klimbid kurnsõelale.
  4. Tomatikastme valmistamiseks: püreestage blenderis tomatid omas mahlas,hakkige sibul kuubikuteks, küüslauk hakkige peeneks.
  5. Kuumutatud pannil pruunistage sibul klaasjaks, lisage küüslauk, tomat, sool, suhkur, peeneks hakitud basiilik, tüümian ja loorberilehed. Hautage 10-15 minutit, tõstke välja loorberilehed ja tüümian, peenestage kaste blenderis. Lisage terved oad, segage läbi.
  6. Segage klimbid kastmega ja tõstke lauale.
Soovitused

Selles toidus võib kasutada tomati nii koorega kui ka ilma.

Koostisosad
Kartul 4 tk
Valmis aurutatud valged oad, 425 ml 1/2 purki
Tomatid kooritud omas mahlas 1 purk
Kirsstomatid 5 tk
Sibul 1 tk
Küüslauk 1 küüs
Basiilik 3 oksa
Tüümian 1 oks
Loorberileht 1 tk
Nisujahu 20 g
Manna 100 g
Oliiviõli 2 spl
Suhkur maitse järgi
Sool maitse järgi
Pipar maitse järgi
PRINDI
SALVESTA
SAADA E-POST
JAGA