Informatsioon: +370 61170170

Roheline hernes

Roheline hernes

Roheline hernes

Üheaastane taim, mis ronib või ripub ja mida kasvatatakse selle roheliste seemnete pärast.

100 g rohelisi herneid - 79 kcal

Suurepärane proteiini, süsivesikute, kiudainete allikas, sisaldab rauda, kaaliumi, fosforit, tsinki, C-vitamiini ja B-grupi vitamiine.

Hea kuju

Herned alandavad kolesteroolitaset. Kaitsevad vähi eest ja neil on kasulik mõju meie luudele.

Kosutab ja kaitseb

Herned, mis on armastatud köögivili meie lapsepõlvest, pole mitte ainult erakordselt maitsvad, vaid sisaldavad ka ainulaadset keemiliste elementide kooslust. Tänu vitamiinide B1, B2, B6 ja C ning raua kombinatsioonile on herned hea ravim väsimuse, aneemia, õpiraskuste ja immuunsüsteemi häirete korral.

Kuningate lemmik

Herned kuuluvad selliste köögiviljade hulka, mida tunti juba muistsetel aegadel. Nad olid üks esimesi ’kodustatud’ köögivilju, mida esmalt hakati kasvatama Lähis-Idas ja Balkanil. Neid söödi kuivatatud seemnete kujul kuni 16. sajandini, mil itaalia aednikud aretasid sorte, mis olid mõeldud toorelt söömiseks. Louis XVI armastas herneid ning käskis neid kasvatada Versailles' aedades.

Herned ja president

Herned olid ka president Thomas Jeffersoni lemmikköögivili. Igal aastal korraldas ta võistluse selle köögivilja kõige varasemale saagile. Võistluse võitja kutsus kõik teised osavõtjad kohale teadaandega, et herned on nüüd söömiseks valmis.

Professori assistent

Tänu hernestele avastas J. Mendel geneetika seaduspärasused.

Pioneer purgis

Esimesed konservipurki pakendatud köögiviljad olid herned.

TOODETE VASTAVUST KÄESOLEVALE KÖÖGIVILJAD

RETSEPTE SELLE KÖÖGIVILJA