Informatsioon: +370 61170170

Petersell

Petersell

Petersell

See on kaheaastane kõrreline taim, mida kasvatatakse nii köögivilja kui ka ravimtaimena.

100g peterselli – 60 kcal

Petersell sisaldab vitamiine A1, B1, B2, C ja E ning kaltsiumi, fosforit, rauda ja magneesiumi.

Petersell toiduvalmistamises

Petersellijuurt kasutatakse supi ja salati lisandina. Populaarse maitsetaimena hõivavad lõhnavad ja maitsvad petersellilehed köögiürtide hulgas tähtsa koha, neid kasutatakse ka garneeringuna. Petersell on tuntud üle kogu maailma, seda hinnatakse Itaalia, Prantsuse ja Araabia köögis.

Ravimtaim

Petersellilehed on erakordselt A-vitamiini rikkad. Samaaegne C-vitamiini ja raua sisaldus petersellis soodustab raua imendumist. Seega on soovitatav kombineerida peterselli muude rauarikaste toiduainetega. Petersellil on positiivne mõju seedesüsteemile ja head diureetilised omadused, see stimuleerib seedetalitlust ning on antiseptiliste omadustega.

Kuivatatud või külmutatud?

Petersellilehti saab külmutada või kuivatada nagu muidki külmutatavaid köögivilju. Kuid külmutatuna säilib petersellilehtedes rohkem toitaineid, värvi ja aroomi.

Petersell tervise heaks

Iga osa petersellist on väärtuslik ning seda saab kasutada ravimtaimena. Ravimjookide ja ravimite koostises kasutatakse peterselli juurt (Radix Petroselini), vilja (Fructus Petroselini) ja pealseid (Herba Petroselini) ning isegi peterselliõli (Oleum Pertroselini).

TOODETE VASTAVUST KÄESOLEVALE KÖÖGIVILJAD