Informatsioon: +370 61170170

Küüslauk

Küüslauk

Küüslauk

Küüslaugu tervislikud omadused on tuntud juba 4000 aastat.

100 g küüslauku – 150 kcal

Küüslauk sisaldab seleeni, kaltsiumi, fosforit, rauda, magneesiumi, vitamiine A, B1, C, PP.

Täielikult antibakteriaalne

Küüslaugus on rohkesti antibakteriaalseid aineid, eeterlikke õlisid, samuti antioksüdante, mis kaitsevad vabade radikaalide mõju eest. Toores küüslauk on väga tugevate antibakteriaalsete omadustega ning vähendab ka töödelduna vere kolesteroolisisaldust, samuti töötab see vere klompumist vähendava ainena, parandab vereringet ja on väga hea seedimist soodustav vahend. Küüslauk hävitab mikroobid, pärmseene, seenhaigused ja viirused. Selle viirusevastane toime vähendab vähi tekkimise ohtu.

Esimene antibiootikum

Enne kui antibiootikumid laialdaselt kättesaadavaks muutusid, kasutati küüslauku kaitseks erinevate nakkushaiguste eest ning ennetava vahendina kooleraepideemiate, katkude või gripi ajal. Vastupidiselt ravimitele või vaktsineerimistele ei vähenda küüslauk inimese vastupanuvõimet ega ole talle mürgine.

Kui seda lõhna poleks...

Küüslaugule on iseloomulik tugev lõhn, mida põhjustab ensümaatilise väävliühendi lagunemine, mis toimub küüslaugu lõikamisel või purustamisel. Seda ebameeldivat kõrvalnähtust saab eemaldada, närides õuna, peterselli, piparmünti, tüümiani, estragoni või sellerit.

Rahvusvaheline koostisosa

Küüslaugu ajalugu ulatub 4000 aasta taha, see on pärit Kesk-Aasiast ning seda kasvatatakse üle kogu maailma. Küüslauk on kõrgelt hinnatud ja elementaarne koostisosa kogu maailma rahvaste köökides, eriti Vahemeremaades, Venemaal, Bulgaarias, Türgis ja Araabiamaades.