Informatsioon: +370 61170170

Kikerherned

Kikerherned

Kikerherned

Kaunviljaline taim, mida kasvatatakse selle ebatavalise välimusega seemnete pärast, mille kuju meenutab jäära pead linnunokaga. Tegu on herneste ja ubade järel kolmanda populaarseima kaunviljaga maailmas.

100 g kikerherneid - 54 kcal

Sisaldavad proteiine, kiudaineid, fosforit, kaaliumi, C-vitamiini, A-provitamiini, kaltsiumi ja rauda.

Energiatera

Sisaldavad kiudaineid, mis mõjutavad positiivselt seedimist, samuti hoiavad heas korras südant ja stabiliseerivad veresuhkru taset. Kikerherneste söömine varustab organismi energiaga, mida kasutatakse järk-järgult, ilma ülemäärase suhkrusisalduse tõusuta veres.

Seeme, mis vallutab maailma

Kikerhernes on pärit Lähis-Idast, kuhu see saabus Põhja-Aafrikast ja Indiast. Foiniiklased tõid selle Hispaaniasse. Ta lõpetas oma triumfimarsi läbi Euroopa Vahemere ääres, kuna vajab kuiva ja sooja kliimat. Hispaanlased viisid selle omakorda Ameerikasse. Muuhulgas kodunes kikerhernes nii Mehhiko, Hispaania, Itaalia kui ka India köögis. Kuid peamiselt on kikerhernes Idamaade köögi sümbol.

Liha asemel

Tänu suurele proteiinisisaldusele saab kikerhernest kasutada lihaasendajana taimetoitlase dieedis.

... sada erinevat viisi

Rändurid ja turistid võivad üllatuda, kui mitmekesisena leiab kikerhernes oma tee lauale. Araabiamaades moodustab see peamise osa sellele maailmajaole niivõrd iseloomulikes toitudes, nagu hummus (püreestatud), falafel (soe suupiste pallidena) või kuskuss. Seda jahvatatakse ka jahuks, mida kasutatakse kastmetes või kasutatakse kohviasendaja valmistamiseks. Kikerherneid võib lisada salatitele ja suppidele. Indias ja Pakistanis süüakse noori kaunu köögiviljadena. Idamaades on hõrgutiseks küpsetatud seemned.

TOODETE VASTAVUST KÄESOLEVALE KÖÖGIVILJAD

RETSEPTE SELLE KÖÖGIVILJA