Informatsioon: +370 61170170

Baklažaanid

Baklažaanid

Baklažaanid

Üheaastane taim, mida kasvatatakse tema pika lilla vilja pärast ja mis armastab sooja kliimat.

100 g baklažaani – 18 kcal

Baklažaan sisaldab kiudaineid, kaltsiumi, kaaliumi, fosforit ja vitamiine PP, A, B1, B2.

Südameasjad

Baklažaani loetakse üheks neist köögiviljadest, mis alandavad vere kolesteroolisisaldust.

... ja pea lõikab

Baklažaan sisaldab palju antioksüdante, mis kaitsevad ajurakke kahjustumise eest. Antioksüdandid kaitsevad aju vabade radikaalide eest, hõlbustavad toitainete kohaletoimetamist ja toksiinide väljutamist.

Naeratage!

5. sajandil välgutasid Hiinas moekaks peetud elegantsed daamid hõbemusta naeratust. Sellise hammaste värvi saavutamiseks hõõruti hambaid muuhulgas ka baklažaani musta koorega.

Idamaine tegelane

Baklažaani kasvatati juba 5. sajandil e.Kr. Hiinas ja Indias. Suured karavanid tõid seda läbi Põhja-Aafrika, kust see leidis koos Araabia sisserändajatega tee Hispaaniasse. Keskajal kasvatati baklažaani ilutaimena, kuna tohtrid uskusid sel ajal, et vili põhjustab palavikku ja epilepsiahooge. Kuid aja jooksul sai baklažaanist Ida- ja Vahemeremaade köögi üks tähtsamaid köögivilju.

TOODETE VASTAVUST KÄESOLEVALE KÖÖGIVILJAD

RETSEPTE SELLE KÖÖGIVILJA