Informatsioon: +370 61170170

Aeduba

Aeduba

Aeduba

Rohelised ja kollased aedoad on omavahel tihedas suguluses. Nende maitse ja toitainete sisaldus on väga sarnane.

100 g aeduba -24 kcal

Aeduba sisaldab foolhapet, mineraalaineid, kiudaineid, tsinki, kaaliumi, provitamiini A, vitamiine C ja E.

Teie ideaalse figuuri heaks

Kollaseid ja rohelisi aedube kasvatatakse nende söödavate noorte kaunade pärast. Neil ubadel on tähtis osa dieettoidusedelis. Need ei ole nii proteiinirikkad kui on teised oasordid, aga sisaldavad rohkem vitamiine. Sisaldades vähem kiudaineid kui kuivatatud oad, on aedoad madala kalorisisaldusega ja hästi seeditavad. Söögem aedube, et meie figuur oleks sama sale kui on aedoa kaun.

Seestpoolt kiirgav ilu

Aedoad sisaldavad märkimisväärses koguses C-vitamiini, A-provitamiini, B-grupi vitamiine, E-vitamiini, foolhapet, mineraalaineid ja kiudaineid.
Vitamiinid C, A ja E ning tsink võitlevad tõhusalt vabade radikaalidega ning annavad nahale tervise ja noorusliku väljanägemise.

Terve süda

Kiudainete, foolhappe, magneesiumi ja kaltsiumi kombinatsioon aedubades vähendab südamerabanduse riski.

Võiuba

Kollast aeduba on prantslased hakanud võioaks kutsuma arvatavasti selle värvi ja suussulavate omaduste pärast.

Vägagi erinev

Lisaks sellele eristab neid muudest oasortidest (tervete kaunade) söögiks valmistamise viis.

Noored ja õrnad

Algselt söödi aedubadest vaid seemneid. Noorte oakaunadega maiustamine sai alguse itaallaste seas (17. sajandil). Nad korjasid noori kaunu, otsides neid köögiviljaaiast iga 24 tunni järel, et oad liigselt ei küpseks. Aja jooksul kasvatasid aednikud õrnakaunalise sordi, niinimetatud prantsuse oad.

TOODETE VASTAVUST KÄESOLEVALE KÖÖGIVILJAD