Informatsioon: +370 61170170

Suvikõrvits

Suvikõrvits

Suvikõrvits

Kõrvitsasort, mida kasvatatakse tema pika rohelise vilja pärast. Populaarne Lääne-Euroopa ja Vahemeremaades.

100 g suvikõrvitsat – 16 kcal

Eriti rikkalik on see vili kaaliumi, kiudainete sisalduse, fosfori ja kaltsiumi poolest. See rahuldab suurel määral organismi vajadust vitamiinide järele, seda eriti C-vitamiini ja B-grupi vitamiinide osas.

Et olla superkerge

Kõige parem on suvikõrvitsat süüa siis, kui see köögivili on veel noor, kuna siis see on mitte ainuüksi parimate maitseomadustega, vaid ka erakordselt kergesti seeditav. Suvikõrvitsat saab lisada laste, haigustest paranejate ja seedimisprobleemide all kannatavate inimeste toitudesse. Kergelt seeditav ja madala kalorsusega sisu teeb suvikõrvitsast ühe armastatuima köögivilja kaalulangetusdieetides.

Täiuslik täiendus

Suvikõrvitsaseemneid kasutavad juhtivad kosmeetikatootjad koostisainena kreemides, mis reguleerivad rasunäärmete rasvaeritust.

Huvitavaid fakte Uuest Maailmast

Kõrvitsad saabusid Ameerikast, kus algselt söödi vaid nende seemneid. Nad leidsid oma tee Euroopasse 16. sajandil koos muude Uuest Maailmast pärit ’huvitavate kurioosumitega’. Esmalt kasvatati suvikõrvitsat nagu muidki uusi tundmatuid sorte botaanikaaedades. Raske on ette kujutada Vahemeremaade kööki ilma suvikõrvitsata. On arvatud, et itaallased olid need, kes 18. sajandil alustasid mitteküpsete suvikõrvitsate toiduks valmistamist sel viisil, nagu me tänapäeval seda teame.

TOODETE VASTAVUST KÄESOLEVALE KÖÖGIVILJAD

RETSEPTID SELLELE KÖÖGIVILJALE