Informatsioon: +370 61170170

Spinat

Spinat

Spinat

Üheaastane maltsaliste sugukonda kuuluv taim, mida kasvatatakse roheliste lehtede pärast.                       

100 g spinatit – 17 kcal

Sisaldab kiudaineid, kaaliumi, kaltsiumi, fosforit, magneesiumi, naatriumi, rauda, tsinki, mangaani, fluoriini, vitamiine C, B1, B2, B6, PP, E, K, foolhapet ja provitamiini A.

Tee tugevusele

Spinat on suurepärane raua allikas, mis osana hemoglobiinist transpordib hapnikku kõigisse keharakkudesse ja on osaks süsteemist, mis toodab energiat ja on ainevahetuse tõukejõuks. See on eriti soovitatav naistele, lastele ja kasvueas noorukitele.

Ohutu raud

Spinatis sisalduv raud on ohutu ja looduslik, samas kui apteegist saadav raud võib üledoseerimisel olla ohtlik ja eriti ohtlik on see lastele.

Luutugevus

Spinat sisaldab rekordilisel määral K-vitamiini, mis mõjutab meie luude tugevust.

Konservipurk multifilmist

Spinati päritolumaa on Pärsia. Maurid tõid selle Euroopasse 9. sajandil. See kogus austajaid väga aeglaselt, saades ameeriklaste poolt reklaamituna üleüldiselt populaarseks alles pärast II maailmasõda. Selle köögivilja saadikuks sai meremees Popeye - multikategelane, kellel oli alati käepärast purgitäis spinatit. Iga kord tühjendas ta oma konservipurgi ühe ampsuga enne, kui asus oma vastastega võitlusse, ja võitis alati.

Spinat 10 korda

Spinat on kuulus oma kõrge rauasisalduse poolest. Esmased arvutused selle kohta tegi 19. sajandil dr E. von Wolf, kes ... tegi vea ja pani koma valesse kohta. Spinat sisaldab tegelikult 10 korda vähem rauda kui tema arvutuses! Viga märgati alles 1937. aastal. Hea uudis neile, kes spinatit sisse vohmivad, on see, et õnneks on spinat ikkagi kõrge rauasisaldusega köögiviljade edetabeli ülemises osas ja mitte ainult kõrge rauasisalduse pärast, vaid ka tohutu C- ja E-vitamiini, foolhappe-, tsingi-, magneesiumi- ja kaaliumisisalduse poolest.

TOODETE VASTAVUST KÄESOLEVALE KÖÖGIVILJAD

RETSEPTID SELLELE KÖÖGIVILJALE