Informatsioon: +370 61170170

Romanesco lillkapsas

Romanesco lillkapsas

Romanesco lillkapsas

Üheaastane taim, mida kasvatatakse selle kollakasrohelise õisiku ehk õiekobara pärast.

100 g romaani lillkapsast – 25 kcal

Romaani lillkapsa toiteväärtus on sarnane tavalise lillkapsa või brokoli omaga, kuid see sisaldab rohkem karoteeni ja mineraalsooli ning vähem kiudaineid. See on rikkalik C-vitamiini allikas.

Kadunud maitse otsinguil

Romaani lillkapsas täidab hästi kõhtu, aga sisaldab vähe kaloreid. See on abiks inimestele, kes kannatavad maitsemeele kaotuse all. Romaani lillkapsas sisaldab tsinki, mis aitab võidelda maitsemeele kadumise või metallimaitsega suus.

Midagi kerget

Loetakse üheks kõige kergemini seeditavaks köögiviljaks.

Neile, kes tüdinenud

Romaani lillkapsas on suurepärane vaheldus lillkapsafännidele, kel saanud otsa ideed, kuidas oma lemmikköögivilja valmistada. Romaani lillkapsast saab valmistada kõigil neil viisidel nagu tavalist lillkapsastki, kuid see on kergemini seeditav.

Tuli peidust välja

Romaani lillkapsas leidis oma tee rahvusvahelisele turule 1990. aastatel. Seda kasvatati Rooma lähedal, kust selle avastasid ja seda täiustasid hollandi aednikud. Tänapäeval mitmekesistab see köögivili sooje toitusid, nagu köögiviljafrikassee või grillitud võileivad, samuti värske köögivilja salatid.

E.T. lemmik

Inglased kutsuvad romaani lillkapsast brokoliks, prantslased kapsaks ning sakslased ja poolakad lillkapsaks. Mõned, kes ei suuda otsustada, paigutavad selle köögivilja kuhugi brokoli ja lillkapsa vahepeale. Arvestades selle köögivilja kuju - romaani lillkapsa õisikud meenutavad püramiide või minarettide torne - võib teooria, et see köögivili on lendavalt taldrikult Maa peale pudenenud, olla küllaltki huvipakkuv.