Informatsioon: +370 61170170

Redis

Redis

Redis

Redis on köögivili, mis on pärit Lõuna-Aasiast. Seda kasvatatakse maailma paljudes piirkondades. Redise ajalugu ulatub muistsetesse aegadesse.

100g redist – 14 kcal

Redised sisaldavad naatriumi, väävlit, kaltsiumi, rauda, magneesiumi, fosforit, vaske, kloori ja vitamiine A, B1, B2, C, E ja PP (niatsiin).

Parim on neid süüa toorena

Kõige tervislikumad on redised toorelt sööduna salatites või võileibadel. Neid võib ka aurutada või keeta. Lisaks sellele on söödavad ka rediselehed, neid võib kasutada koos salatilehtede, värske kurgi ja porrulauguga. Lehtedel on samasugune toiteväärtus nagu juurtelgi.

Tervise heaks

Redised hoiavad ära seedehäireid ja kõrvaldavad kõrvetisi. Nad ravivad liighappesust, loputavad neere ja ennetavad neerukivide teket. Lisaks on neil positiivne mõju nägemisele ja nad hoiavad ära köha. Need, kes kannatavad artriidi all, peaksid redised oma toidusedelisse lülitama.

Täiuslik mälu

Rahvameditsiini järgi teravdavad redised mõtlemist ning parandavad mälu, puhastavad meeli ebavajalikust infost ja stimuleerivad mõttetegevust.

Ilu nimel

Redist just nagu naeristki kutsutakse ilusate juuste köögiviljaks. See annab juustele kohevust ja läiget ning parandab naha ja küünte seisundit. Inimesed, kes soovivad kaalu kaotada, peaksid ka redised oma toidu hulka arvama. Redis annab täiskõhutunde, aga ei tee paksuks ning on asendamatu köögivili salendavates dieetides.