Informatsioon: +370 61170170

Mungoa idud

Mungoa idud

Mungoa idud

Üheaastane kaunvili, mida kasvatatakse seemnete ja võrsete pärast.

100 g mungoa idusid - 14 kcal

Need sisaldavad palju C-, B- ja E-vitamiini, rauda, kaaliumi.

Taastab energia

Kui tunneme end füüsilise kurnatuse tõttu nõrgana või põeme kevadväsimust, on hea lisada toidule vahelduseks idandeid. Need parandavad ainete omastamist, mis leiavad toitainetena oma tee organismi.

Söö ja omasta

Seemnetes sisalduvad proteiinid, rasvad ja tärklis on kergesti omastatavad.

Moekad idandid

Mungoa idandeid on Hiinas kasvatatud juba 3000 aastat. Kuivad seemned on paljude toitude koostisosaks ning neid kasutatakse läbipaistvate Hiina nuudlite tegemiseks. Idandite kasulikke omadusi on Aasias tuntud juba tuhandeid aastaid. Idandite moevool saabus Euroopasse Ameerika Ühendriikidest 20. sajandi seitsmekümnendail aastail. Hiina meditsiinis lisatakse mungoa idandeid taimesegudele, millega ravitakse kõrgvererõhutõbe. Neid kasutatakse ka mõningate mürkide vastumürkide koostises. Hetkel on idandite suurimad tootjad ja tarbijad Hiina, India ja Ameerika Ühendriigid.

Väärt proovimist

Mungoa idandid on suurepärane salatimaterjal, lisand köögiviljaroogadele ja suppidele. Klassikalises Hiina köögi retseptis praetakse idandeid kergelt küüslaugu, murulaugu ja ingveriga koos soola- või suitsukalaga.

Idandite etikett

Kui Hiina köögis valmistatakse idanditest rooga, tõmmatakse selle elegantseks serveerimiseks idandite otsad ära.

TOODETE VASTAVUST KÄESOLEVALE KÖÖGIVILJAD