Informatsioon: +370 61170170

Lillherned

Lillherned

Lillherned

Tavalise herne sort, mis on söödav terve kaunaga ja veel valmimata viljadega.

100 g lillhernest - 42 kcal

Sisaldab proteiine, kiudaineid, vitamiine C, B ja E ning kaaliumi, fosforit, magneesiumi ja kaltsiumi.

Tervislik suhkur

Annab kehale energiat, samas ei tõsta veresuhkru taset.

Võistleja spinatile...

Aasia köögis serveeritakse lillherne lehti samamoodi valmistatuna nagu spinatit.

Roheline vahepala

Esmalt kasvatati herneid ainult selleks, et kasutada selle seemneid toiduks kuivatatuna. 16. sajandil hakati õrnu ja krõmpsuvaid herneid, mis olid söödavad koos kaunadega, kasvatama Hollandis. See on suurepärane lisand risotole, sobib hästi liha ja mereandidega.

Edu saladus

Järgnevalt leidis see sort tee Aasiasse, kus saavutas suure populaarsuse. Tänapäeval mängivad lillherned olulist rolli Aasia köögis. Lillehernekaunade maitse on suurepärane täiendus selle köögi maitseainetele ja lisanditele, nagu seda on austri- ja sojakaste, seesamiseemned või ingver. Need sobivad hästi riisi ning magushapude kastmetega. Krõmpsuvate hernekaunade mõju Hiina, Jaapani või Korea majandustele ei ole veel piisavate uuringutega kinnitatud.