Informatsioon: +370 61170170

Kaalikas

Kaalikas

Kaalikas

Taim, mis on pärit Vahemere ümbrusest ja mis põlvneb metsikust naerist.

100 g kaalikat – 11 kcal

Kaalikas sisaldab glükoosi, mineraalsoolasid, B-grupi vitamiine ja C-vitamiini.

Hea ja odav

Seda kasvatatakse keskmises ja jahedamas kliimas – taim on vähenõudlik ja kannatab madalaid temperatuure. See on tunnustatud köögiviljasort ja loomasööt. Kaalikas oli enne kartuli laialdasemat tuntukssaamist väga populaarne.

Kaalikas köögis

Kaalikat võib süüa kartuli asemel lihatoitude juurde, tavaliselt seda keedetakse, aurutatakse või röstitakse. See on ka suppide või köögiviljatoitude koostisosa. Norras on see kõigi tähtpäevatoitude oluline koostisosa.

Kellel tuleks kaalikat süüa?

Kaalikas sisaldab peaaegu 90% vett, see on väga toitev ja sisaldab vähe kaloreid, seega on see eriti soovitatav ülekaalulistele ja nendele, kes on salendaval dieedil. Ta on tuntud ka selle poolest, et ennetab nahahaigusi, juustekadu ja muudab juuksed tugevamaks. Kaalikasiirup leevendab köha.