Informatsioon: +370 61170170

Brokoli

Brokoli

Brokoli

Üheaastane taim kapsaste sugukonnast, mida kasvatatakse tumeroheliste õisikute saamiseks. Peamiselt kasvab see Inglismaal, Hispaanias ja Itaalias.

100 g brokolit – 25 kcal

Sisaldab kiudaineid, kaaliumi, fosforit, kaltsiumi, magneesiumi, rauda, tsinki, mangaani, väävlit, vitamiine C, B1, B2, B5, B6, PP, E, K ja provitamiini A.

Stressivabalt

Brokoli regulaarne söömine on suurepärane stressivastane vahend.

Vitamiinipomm

Brokoli on rikkalik vitamiinide ja mineraalainete allikas - eriti rikas kaaliumi, foolhappe, raua, beetakaroteeni ja väävliühendite poolest, mis kokku on üks vitamiinide ja mineraalainete pomm. Brokolit süües mobiliseerime oma immuunsüsteemi, väldime aneemiat, põletikke, maksahaigusi ja vähki. Ja nagu sellest poleks veel küllalt, on brokolil ka vananemisvastane toime.

Rinnaprobleemide abi

Brokoli sisaldab sulforafaani, ühendit, mis võib edasi lükata rinnavähi teket. See ühend blokeerib vähirakkude jagunemist ja takistab haiguse edasiarenemist.

Brokoli või sidrun?

Brokolis sisaldub sama palju C-vitamiini kui sidrunis.

Don Brokoli

Brokoli on algselt pärit Vahemere ümbruse maadest. Köögivilja nimi tuleneb itaaliakeelsest sõnast brocco, mis tähendab haru või võrset. Brokolit on kultuurtaimena kasvatatud juba muistsetest aegadest, kuid Euroopas sai see populaarseks 16. sajandil. Itaalia emigrandid viisid köögivilja endaga kaasa Ühendriikidesse. Pärast esimest maailmasõda sai see köögivili seal uuesti populaarseks.

TOODETE VASTAVUST KÄESOLEVALE KÖÖGIVILJAD

RETSEPTID SELLELE KÖÖGIVILJALE