1. >Blog
  2. >Porgandikook

Koostisained:

  • 400 g aurataud porgandit
  • 370 g speltajahu
  • 200 g mannat
  • 3 keskmise suurusega muna
  • 120 g jogurtit
  • 150 ml rapsiõli
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 1,5 tl söögisoodat
  • 1,5 tl kaneeli
  • 1 sidruni riivitud koor
  • Peotäis rummis leotatud rosinaid
  • Purustatud Kreeka pähkleid

Kaunistuseks:

  • 240 g määrdejuustu
  • 2 spl laimimahla
  • Tilk vanilliekstrakt

1. samm

Segage kausis kuivad koostisosad: jahu, küpsetuspulber ja kaneel. Teises kausis kloppige suhkur õliga, kloppides lisage ükshaaval munad ja seejärel sidrunikoor. Sooda võib segada hapukoorega ja siis segada see valmistatud seguga või segage soodapulber kuivade koostisosade seguga.

2. samm

Sõeluge kuivad koostisosad klopitud massi ja segage. Peenestage porgandid kahvliga ja lisage valmistatavasse massi. Seejärel lisage rosinad ja Kreeka pähklid.

3. samm

Asetage mass küpsetuspaberiga kaetud vormi ja küpsetage 40-60 minutit temperatuurini 175 °C eelkuumutatud ahjus.

4. samm

Kloppige määrdejuust laimimahla, tilga vanilliekstrakti ja soovi korral paari lusikatäie meega. Katke valmis kook glasuuriga.